Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10
cebula 2
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 2
Panierka:
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki i posiekać je. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojone trzonki. Usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do przestudzonej masy wbić jajka, dodać tyle bułki tartej, by farsz miał odpowiednią konsystencję. Nadziewać pieczarki, panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.02.2014 16:41
mniam mniam
Margo1 28.08.2013 14:50
fantastyczne , lubię takie
Izka192 29.06.2013 19:41
Apetyczne, bardzo lubię pieczarki
JOANNA16 27.06.2013 09:25
wyglądają pysznie
Rafał10 08.01.2013 20:40
super przekąska :)
aisza1 27.12.2012 10:49
pycha
Henryka2 26.12.2012 17:20
Pyszne, dodałabym tylko sól i pieprz.
Miki 26.12.2012 16:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak