Piankowy blok czekoladowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    175 ml
  • mleko w proszku

    25 dag
  • cukier

    175 ml
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    12,5 dag
  • Pianki marshmallow

    86 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw musimy wodę, margarynę, kakao i cukier dać do garnka. Gotujemy je aż składniki się połączą.
2. Masę studzimy od czasu do czasu mieszając.
3. Z kolei do jeszcze ciepłej masy wsypujemy mleko w proszku, wrzucamy pianki i wszystko mieszamy.
4. Masę przekładamy do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.
6. Na koniec już blok wyjmujemy i kroimy na plasterki.
7. Gotowe! Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat