Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fix do śmietany 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
czekolada mleczna 1 szt
mleko 2% 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowe babeczki

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuszczamy w dwóch niepełnych szklankach gorącej wody
Krok 1 - Piankowe babeczki foto
2
Połamaną czekoladę mleczną rozpuszczamy w gorącej galaretce i odstawiamy do wystygnięcia
Krok 2 - Piankowe babeczki foto
3
Fix do śmietany ubijamy w 400 ml zimnego mleka
Krok 3 - Piankowe babeczki foto
4
Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo lekko ściętą galaretkę
Krok 4 - Piankowe babeczki foto
5
Gotową masę przekładamy do foremek silikonowych i pucharków
Krok 5 - Piankowe babeczki foto
6
Piankowe babeczki odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Gotowe pianki wyciągamy z foremek, dekorujemy polewą czekoladową i startą czekoladą.
Krok 6 - Piankowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak