Pianka na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Biszkopt;

  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • cukier

    1,5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka

Pianka

  • białko

    5 szt
  • galaretka wiśniowa

  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka

Wierzch;

  • galaretka truskawkowa

  • ananas w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pianka na biszkopcie foto
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowy. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt
Krok 2 - Pianka na biszkopcie foto
Ananasy odcedzamy
Krok 3 - Pianka na biszkopcie foto
Galaretkę rozpuszczamy w 2 szkl. wrzącej wody
Krok 4 - Pianka na biszkopcie foto
Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym i dodajemy tężejącą galaretkę wiśniową.
Krok 5 - Pianka na biszkopcie foto
Dajemy na upieczony biszkopt
Na piance układamy ananasy i zalewamy galaretką truskawkową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 18.03.2015 12:43
lekkie, pyszne ciasto!
jasiek 17.03.2015 22:31
smaki dzieciństwa
agnieszka214 17.03.2015 20:47
musi bardzo pysznei smakowac
Mama niejadka 17.03.2015 20:46
pyszne ciasto
as28 17.03.2015 20:26
mniam mniam
gosiag 17.03.2015 20:11
ciacho pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat