Pianka na biszkopcie :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • bita śmietana

    1 sztuka
  • galaretki o różnych kolorach

    3 sztuki
  • owoce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierwsza warstwa: Galaretkę nr 1 rozpuścić w połowie zalecanej wody i odstawić do wystudzenia. Do miski wlać szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Gdy galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Otrzymaną masę wylać na upieczony i wystudzony biszkopt (np. zrobiony wg mojego przepisu \"Biszkopt z którym nie mam problemu\"). Całość wstawić do lodówki do stężenia. Gdy pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą galaretkę, przygotowaną w identyczny sposób. Udekorować plasterkami owoców. Trzecia warstwa: Galaretkę nr 3 sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na pozostałe dwie warstwy i owoce. Całość schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (61)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.01.2013 00:22
pyszna
Margo1 03.01.2013 00:22
pyszna
Misiakova 24.06.2012 17:51
mniam
mariel78 07.05.2012 00:02
Pyszne
sara1 04.05.2012 22:45
świetny deser zwłaszcza na lato do kawki, super
Barbara/zuza22_85 25.04.2012 10:06
smaczne
Wiesława1 25.04.2012 09:10
super
mic 02.01.2012 17:01
ja takze lubie pianki na ciescie
kasienka23 06.12.2011 22:57
ciekawe :)
Emilia21 02.12.2011 11:10
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat