Pepperoni ze szczyptą orientu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    0,25 l
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/4 łyżeczki
  • liść kafiru

    6 szt
  • cukier trzcinowy

    2 łyżki
  • woda

    0,75 (źródlana)
  • pepperoni

    1 kg
  • Ziele angielskie całe Prymat

    18 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki umyć, ściąć nożyczkami zielone ogonki. Ułożyć ciasno w 6 słoikach o pojemności 0,35 l. Do każdego słoika włożyć liść Kafiru i 3 kulki ziela angielskiego.
Z pozostałych składników przygotować zimną zalewę. Zalewać papryczki, słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 7 minut od momentu zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat