Penne ze szpinakiem i fetą

Penne ze szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    500 g
  • feta

    100 g
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    szczypta
  • penne

    300 g
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Penne ze szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

Krok 1 - Penne ze szpinakiem i fetą foto
Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyć posiekaną cebulę, następnie dodać szpinak mrożony lub świeży.
Wymieszać i dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, paprykę mieloną i wyciśnięty czosnek, wymieszać.
Krok 2 - Penne ze szpinakiem i fetą foto
Na koniec dodać pokrojony kostkę ser feta.
Krok 3 - Penne ze szpinakiem i fetą foto
Makaron penne ugotować, odcedzić i dodać do szpinaku. Polać 2 łyżkami oliwy i wymieszać.
Krok 4 - Penne ze szpinakiem i fetą foto
Podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

berys18 03.10.2013 10:48
bardzo apetyczne
marinia 02.10.2013 21:58
pyszne danie
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:31
Uwielbiam to połączenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat