penne ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    250 gram
  • szpinak świeży lub mrożony

    150 gram
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

  • chili

  • śmietana

  • mozzarella

    50 gram
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w wodzie z solą i oliwą z oliwek - ok. 10 minut.
Szpinak dusimy na patelni z solą, pieprzem, czosnkiem, chili. Na końcu dodajemy śmietanę.
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy do szpinaku ugotowany makaron. Posypujemy potartym czosnkiem. Dodajemy odobinę oliwy z oliwek oraz szczypte pieprzu. Na samym końcu dodajemy mozzarellę.
Gdy ser się stopi podajemy do jedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.08.2013 13:05
moja ulubiona potrawka
izoldaaa6 04.01.2012 12:39
ale smakowicie wygląda, chętnie spróbuję
maryśka 10.06.2011 18:19
uwielbiam
SmakolykiJoanny 23.05.2011 07:01
Jakoś ni miałam okazji żeby jeść taki specjał
IlonaAlbertos 14.01.2011 19:34
Ciekawy przepis.
gosia47-47 06.12.2010 10:48
nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat