Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 100 gram
pierś z kurczaka 1 pojedyncza szt
szpinak świeży 50 gram
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurczakiem i szpinakiem

Kurczaka oczyścić, pokroić w sporą kostkę. Oprószyć pieprzem i solą. Wrzucić mięso na rozgrzaną oliwę i smażyć kilka minut. Zdjąć, a na patelnię wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć, aż cebula stanie się lekko szklista. Następnie wrzucić oczyszczone i pokrojone liście szpinaku. Dodać gałkę muszkatołową, posolić. Dusić przez kilka minut. Dodać kurczaka oraz makaron ugotowany al dente w osolonej wodzie. Przesmażyć wszystko razem około 1-2 minuty. Przyprawić danie dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak