Penne w sosie serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    1 opakowanie
  • boczek wędzony

    0,4 kg
  • pieczarki

    0,4 kg
  • ser gorgonzola

    0,3 kg
  • słodka śmietana

    5 łyżek
  • sól, pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Pieczarki kroimy na mniejsze kawałi i podsmażamy na oliwie. Boczek również podsmażamy, przekładamy do pieczarek, dodajemy ser i deliketnie mieszając czekamy, aż ser sie roztopi. Doprawiamy śmietanką i przyprawami. Odcedzony makaron polewamy sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 16.01.2014 18:01
uwielbiam takie makarony
Alex_M 08.09.2013 17:32
dobry makaron
Malinka 10.12.2010 10:12
No cóż, nieskromnie powiem, że owszem smaczne jest:)
stokrotka 08.12.2010 17:39
MNIAM
kasiurek 23.11.2010 09:41
uwielbiam takie dania:)
Malinka 17.11.2010 09:28
Powiem szczerze, że ja od niedawna też:)
pacpaw 16.11.2010 16:36
uwielbiam smak gorgonzoli
Natalia/tubisiek 11.11.2010 09:17
bardzo fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat