Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne szpinakowe z marcarpone

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 400 gram
szpinak świeży 125 gram
serek mascarpone 125 gram
oliwa 2 łyżki
cebula 1 duża szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne szpinakowe z marcarpone

Kroki postępowania

1
Nastawić wodę na makaron, posolić i ugotować penne al dente. Odcedzić.
Cebulę pokroić w dość drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Penne szpinakowe z marcarpone foto
2
Liście szpinaku dokładnie umyć i osuszyć, a następnie pokroić. Dodać do cebuli. Dusić przez kilka minut.
Krok 2 - Penne szpinakowe z marcarpone foto
3
Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Penne szpinakowe z marcarpone foto
4
Dodać serek mascarpone, wymieszać i dusić przez 2-3 minuty.
Krok 4 - Penne szpinakowe z marcarpone foto
5
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i potrzymać jeszcze na patelni na małym ogniu przez 1-2 minuty.
Smacznego :)
Krok 5 - Penne szpinakowe z marcarpone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak