Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne pomidorowo-tuńczykowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 40 dag
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
tymianek 1/3 łyżeczki
sól
pieprz
cukier
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Penne pomidorowo-tuńczykowe

Czosnek i cebulę obieramy z łupinek. Następnie siekamy. Na niewielkiej ilości oliwy szklimy cebule i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojone pomidory wraz z sokiem. Dodajemy tymianek i dusimy około 10 minut. Tuńczyk odcedzamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Do sosu dodajemy tuńczyk i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Chwilę gotujemy. Następnie do sosu dodajemy ugotowany al dante makaron, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 19.05.2015 20:16
Bardzo lubie :)
Bernadeta1 18.05.2015 18:02
szybkie i smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak