Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne okraszone kapustą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 400 g
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
kapusta biała 200-300 g
wrzątek 125-200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna
śmietana 18 proc 1 łyżka
koperek
Kminek mielony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne okraszone kapustą

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Kapustę szatkujemy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, pół łyżeczki soli, szczyptę kminku i dusimy pod przykryciem przez 15-20 min.
Ziele i liść wyjmujemy, kapustę lekko studzimy i miksujemy na gładko. W razie potrzeby redukujemy płyn, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Wrzucamy posiekany koperek, dodajemy śmietanę, mieszamy.
Do kapusty dodajemy makaron, dokładnie łączymy i podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak