Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste pierogi z mięsem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pełnoziarnista 2 szk
woda ciepła ok. 1 szk
sól

Farsz:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste pierogi z mięsem

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Następnie dodać mięso mielone i razem smażyć. Pod koniec smażenia doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz ostudzić.
Z mąki, wody i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i zlepiać brzegi.
Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.05.2014 10:55
pyszne pierożki
Magula 11.05.2014 07:33
Ciekawy pomysł
halina17 10.05.2014 20:46
Dobre pierogi.
adelajda 10.05.2014 19:17
lubię wszystkie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak