Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska ze zredukowanym octem balsamicznym i orzechami włoskimi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
orzechy włoskie 4 szt
ocet balsamiczny 1 kieliszek
miód 0,5 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska ze zredukowanym octem balsamicznym i orzechami włoskimi

Pekińską posiekać w drobne paseczki, włożyć do miseczki i delikatnie posolić.
W małym rondelku odparowywać ocet balsamiczny, do momentu aż zrobi się gęsty, zdjąć z ognia i przestudzić.
Na patelni zarumienić orzechy włoskie i zielony pieprz, po około 1 min zdjąć z ognia i polać lekko miodem, wymieszać i odstawić do przestygnięcia.
Pekińską nałożyć na talerzyk, polać sosem balsamicznym i poukładać orzechy i pieprz zielony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.02.2014 20:40
ciekawe :)
kala9287 21.02.2013 00:28
ciekawy przepis
gosia1988 18.02.2013 11:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak