Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 średniej
pieczarki 30 dkg
cebula biała 1 spora
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę pokroić w paseczki . opłukać i ugotować w małej ilości posolonej wody.
Cebulkę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Pieczarki oczyścić , pokroić i dodać do cebulki ,smażyć do lekkiego zrumienienia się.
Krok 1 - Pekińska z pieczarkami foto
2
Cebulkę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Pieczarki oczyścić , pokroić i dodać do cebulki ,smażyć do lekkiego zrumienienia się.
Krok 2 - Pekińska z pieczarkami foto
3
Podsmażone grzybki dodać do kapusty, wymieszać doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Pekińska z pieczarkami foto
4
Podawać z ziemniaczkami .Smacznego!
Krok 4 - Pekińska z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.10.2013 14:26
smaczny obiadek :-)
Mati13 01.09.2013 19:38
tak jeszcze nie robilem, smazczne
anemon 20.06.2013 22:09
Koniecznie muszę wypróbować Twój pomysł, bo ja prawie nigdy nie robię pekińskiej na ciepło, zazwyczaj na surowo.
halina17 01.04.2013 11:22
Smaczna taka kapusta z pieczarkami , jest delikatna.
olkaaa 01.01.2013 12:58
super pomysł
pajbek 31.12.2012 12:54
Super :-)
kuklik 16.12.2012 05:55
pomysłowe
alaaa 12.12.2012 22:07
nigdy pekinki nie gotowałam,ciekawi mnie ten przepis
ben-ka 10.12.2012 15:30
warto sprawdzić smak.
IZABELA29 04.12.2012 13:00
fajne połączenie, mi tylko brakuje zieleniny
kasiek 04.12.2012 12:57
ciekawe, ja wypróbuję
IwonaKa 04.12.2012 12:55
super,trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak