Pekinka z nutą jabłka

Pekinka z nutą jabłka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • średniej kapusty pekińskiej

    1/2
  • pęczka rzodkiewki

    1/2
  • dużej czerwonej cebuli

    1/2
  • kilka gałązek

  • natki pietruszki

  • ok. 1 szk pikantnej

  • mieszanki kiełków

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier do smaku

  • jabłko

    1 szt. (duże)
  • olej ryżowy

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pekinka z nutą jabłka foto
Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Pekinka z nutą jabłka foto
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3 - Pekinka z nutą jabłka foto
Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 12.08.2013 12:36
smaczna, nawet bardzo
Kolorowa 11.08.2013 22:06
fajne smaki ;)
Monika10 11.08.2013 20:50
smacznie i zdrowo
Katarzyna/kate1980 11.08.2013 19:42
fajna nazwa i fajny przepis
Sylwia26 11.08.2013 19:41
apetycznie wygląda
pycia9 11.08.2013 19:31
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat