Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z kukurydzą i koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia
kukurydzy 1/2 puszka
koperku 1/2 szk
sok z 1 cytryny ( średniej )
do smaku
sól
pieprz czarny
cukier
olej ryżowy 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z kukurydzą i koperkiem

Kapustę pekińska poszatkować. Cebulę obrać i po umyciu pokroić w pojedyncze piórka. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cytrynę umyć, chwile turlać po blacie i przeciąć na pół a potem wycisnąć sok. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać koper oraz przyprawy i olej i wymieszać surówkę. Zostawić ja na około 5 minut aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 03.06.2013 14:59
bardzo lubię takie sałatki
Adamorek 03.06.2013 14:18
dobra do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak