Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka pod granatem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 300 g
ok. 6 cm pora
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
granat 1/2 szt.
olej 5 łyżka
kiełki rzodkiewki 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka pod granatem

Kapustę i pora posiekać i wrzucić do miski. Za pomocą drewnianej łyżki wydobyć pestki ze skóry granatu uderzając w skórę a granat trzymając nad miską. Pestki same wyskoczą do miski. Jeżeli granat jest mniej dojrzały, wtedy pestki trzeba wydłubać. Następnie dodać kiełki rzodkiewki, sok z cytryny i resztę przypraw i wymieszać surówkę. Podawać po około 10 minutach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.06.2013 21:51
nie każdemu musi smakować !
ZEWA 07.06.2013 21:11
Aha i może anonimie się podpiszesz ????
ZEWA 07.06.2013 21:10
Każdy ma swój gust i nikt nie każe Ci korzystać z moich przepisów, skoro Tobie nie odpowiadają.
07.06.2013 20:42
spróbowałem i wyszła niesmaczna. Taki mistrz smaku!
Barbara13 26.05.2013 22:36
Bardzo ciekawa
eMMe 26.05.2013 21:05
ciekawe połączenie :)
joanna30 26.05.2013 20:50
Ciekawa , muszę kiedys wypróbować
Megg 26.05.2013 20:06
na pewno bardzo smaczna :)
agnieszka214 26.05.2013 19:44
super połączenie składników
mufinka79 26.05.2013 18:45
Bardzo lubię takie połączenia, uwielbiam granat w sałatkach - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak