Pekinka do obiadu Zewy

Pekinka do obiadu Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt mała
  • jabłko

    1 szt
  • gruszka nashi

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej lniany

    5 łyżek
  • sól do smaku

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę posiekać.
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Nashi i jabłko obrać na tarce o drobnych oczkach.
Paprykę pokroić w paski po usunięciu gniazda nasiennego i umyciu.
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Surówkę odstawić na około 15 minut aby smaki się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat