Pekinka

Pekinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • pomidor

    3 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup

    2 łyżeczki
  • papryka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

*do składników można dodać sól i pieprz do smaku, ale to już wg uznania.
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć. Kapustę pekińską- ja użyłam połowę główki, poszatkować. Przełożyć do miski , dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Ogórka obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Pomidora można sparzyć i obrać ze skórki - ja skórkę zostawiłam, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i również pokroić. Warzywa przełożyć do miski, posypać odrobina soli i sporą ilością pieprzu (1/2 płaskiej łyżeczki). Wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez ketchup. Sos nie powinien być bardzo gęsty. Zalać warzywa i ponownie wymieszać. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 23.07.2013 21:03
super kolorowa
smakowita 25.05.2013 20:24
bardzo smaczna sałatka
AURELKA 13.03.2013 20:35
bardzo pyszna
leonowie 28.02.2013 10:14
ona pasuje do każdego obiadku:)
Magula 24.02.2013 14:31
smaczna
Megg 24.02.2013 13:38
w sam raz do dzisiejszego obiadku :)
David 24.02.2013 13:05
Fajnie wygląda
ewelinapac 24.02.2013 11:49
świetne danie
jasiek 24.02.2013 11:48
zaraz zrobię do obiadu
IwonaDD 24.02.2013 11:30
wyglada na mega smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat