Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
ogórek zielony 1 szt
pomidor 3 szt
kukurydza 1 puszka
jogurt naturalny 2 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 2 łyżeczki
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka

*do składników można dodać sól i pieprz do smaku, ale to już wg uznania.
Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć. Kapustę pekińską- ja użyłam połowę główki, poszatkować. Przełożyć do miski , dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Ogórka obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Pomidora można sparzyć i obrać ze skórki - ja skórkę zostawiłam, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i również pokroić. Warzywa przełożyć do miski, posypać odrobina soli i sporą ilością pieprzu (1/2 płaskiej łyżeczki). Wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez ketchup. Sos nie powinien być bardzo gęsty. Zalać warzywa i ponownie wymieszać. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 23.07.2013 21:03
super kolorowa
smakowita 25.05.2013 20:24
bardzo smaczna sałatka
AURELKA 13.03.2013 20:35
bardzo pyszna
leonowie 28.02.2013 10:14
ona pasuje do każdego obiadku:)
Magula 24.02.2013 14:31
smaczna
Megg 24.02.2013 13:38
w sam raz do dzisiejszego obiadku :)
David 24.02.2013 13:05
Fajnie wygląda
ewelinapac 24.02.2013 11:49
świetne danie
jasiek 24.02.2013 11:48
zaraz zrobię do obiadu
IwonaDD 24.02.2013 11:30
wyglada na mega smaczne
caffee_tea 24.02.2013 11:30
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak