Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĘCZOTTO Z KURCZAKIEM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 g
bulion warzywny 1,5 l
pierś z kurczaka 200 g
pietruszka zielona 1 peczek
cebula 1 szt
masło lub margaryna 1 łyzka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PĘCZOTTO Z KURCZAKIEM

Kaszę płuczemy .

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę , przesmażamy na złoto.

Wsypujemy kaszę , zalewamy połową bulionu , przykrywamy i dusimy.

Po ok. 10 minutach , jak bulion odparuje dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka , przesmażamy razem 2-3 minuty i zalewamy resztą bulionu.

Oprószczamy solą i pieprzem i dalej na wolnym ogniu dusimy do momentu aż bulion nam odparuje.

na sam koniec doprawiamy do smaku , dodajemy posiekaną pietruszkę i zajadamy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 23.11.2014 11:57
wygląda bardzo apetycznie!
jasiek 22.11.2014 19:50
bardzo zdrowy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak