Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pęczak z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 sztuki
kasza pęczak 100 gram
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
sos sojowy 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
oregano 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pęczak z warzywami

Kaszę pęczak gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy, aż będzie miękki.
Cebulę pokrojona w pióra podsmażamy na oliwie w dużym garnku. Kiedy sie zeszkli dodajemy do niej pokrojoną w cienkie plasterki marchewkę oraz pokrojone w ćwiartki małe pieczarki. Smażymy kilka minut,aż warzywa zmiękną (można podlać trochę wodą). Następnie dodjemy ugotowanego kalafiora oraz kaszę pęczak. Do całości dodajemy sos sojowy, pieprz oraz oregano, mieszamy i jeszcze chwilę razem dusimy.
Podajemy posypane natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.06.2017 17:27
dzięki bardzo :)
Ada-Gaba 16.06.2017 12:25
apetyczne danie
Wiktoria29 15.06.2017 21:54
dziękuję....
Wiktoria29 15.06.2017 21:53
dzięki......
Babeczka35 15.06.2017 07:52
Bardzo pysznie.
MałaMi89 15.06.2017 00:33
Coś dla mnie - pysznie się zapowiada!
Wiktoria29 14.06.2017 20:37
dziękuję......
pestka 14.06.2017 16:59
bardzo smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak