Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PĘCZAK Z OPIEŃKAMI W POMIDOROWYM SOSIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
cebula 1 szt
oliwa 3 łyżki
pęczak 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 szt.
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PĘCZAK Z OPIEŃKAMI W POMIDOROWYM SOSIE

Kroki postępowania

1
Opieńki rozmrażamy i płuczemy. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy posiekaną cebulę, liść i ziele. Na małym ogniu dusimy.
Krok 1 - PĘCZAK Z OPIEŃKAMI W POMIDOROWYM SOSIE foto
2
Kiedy grzyby są miękkie dodajemy śmietanę połączoną z koncentratem i przyprawami, kiedy jest zbyt gęsta dodajemy odrobinę wody. Dodajemy do opieniek i chwilę jeszcze razem dusimy.
Krok 2 - PĘCZAK Z OPIEŃKAMI W POMIDOROWYM SOSIE foto
3
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, można później trzymać jeszcze w ciepłym miejscu pod przykryciem do całkowitego odparowania. Podajemy gorąco z opieńkami w sosie.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - PĘCZAK Z OPIEŃKAMI W POMIDOROWYM SOSIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 24.03.2013 21:39
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak