Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pęczak z boczkiem i warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 100 g
groszek 2 łyżki
marchewka 2 szt
boczek 100 g
bulion 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
olej do smażenia 3 łyżki
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z boczkiem i warzywami

Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę oraz podsmażyć boczek. Wsypać kaszę i chwilę smażyć. Wlać chochelkę bulionu i gotowac aż cały płyn wchłonie się. Czynność powtórzyć. dodac pokrojoną marchewkę i groszem. Powtarzać czynność z bulionem aż kasza stanie się miękka. Co jakiś czas mieszać. Na koniec dodać pokrojoną cukinię i gotować jeszcze 2 minuty pod przykryciem. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

A co z boczkiem 24.01.2024 10:40
?
Doradca Smaku 25.01.2024 07:47
Przepis poprawiony :)
lee-aa 25.07.2013 08:52
bardzo pyszne :)
gosia561 25.07.2013 00:19
dobry pomysł na pęczak
migotka28 24.07.2013 22:07
smakowite i kolorowe danie aż chce sie jeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak