Pęczak gotowany z wieprzowiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza

    45dag
  • wieprzowina

    40dag
  • cebula

    15dag
  • tłuszcz

    4dag
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłustą wieprzowinę pokroić na małe kawałki i smażyć z cebulą do zrumienienia.Kaszę namoczyć w zimnej wodzie na 2godz ,dobrze wypłukać ,osączyć .Mięso z cebulą włożyć do rondla ,wlać 3\\4l wody ,zagotować ,posolić ,posypać pieprzem,wsypać kasze i ugotować na bardzo małym ogniu do miękkości .Potrawę posypać posiekaną natką pietruszki .Podawac z sosem grzybowym lub cebulowym .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat