Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
połówki brzoskwiń z puszki
4 -
sos brzoskwiniowy
-
laska cynamonu
-
świeżych/rozmrożonych malin
szklanka -
likieru pomarańczowego
1/4 szklanki
Przepis i sposób przygotowania Peche Melba
z laską cynamonu, po czym wyciągnąć laskę. Tak przygotowanym sosem brzoskwiniowym polać połówki brzoskwiń i wstawić do lodówki. W międzyczasie zagotować maliny razem z likierem pomarańczowym, po czym ostudzić i również wstawić do lodówki. W pucharkach ułożyć połówki brzoskwiń, przybrać porcją lodów i polać polewą malinowo-pomarańczową.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się