Peche Melba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • połówki brzoskwiń z puszki

    4
  • sos brzoskwiniowy

  • laska cynamonu

  • świeżych/rozmrożonych malin

    szklanka
  • likieru pomarańczowego

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie odcedzić, a sok wlać do małego rondelka i ogrzewać ok. 10 minut wraz
z laską cynamonu, po czym wyciągnąć laskę. Tak przygotowanym sosem brzoskwiniowym polać połówki brzoskwiń i wstawić do lodówki. W międzyczasie zagotować maliny razem z likierem pomarańczowym, po czym ostudzić i również wstawić do lodówki. W pucharkach ułożyć połówki brzoskwiń, przybrać porcją lodów i polać polewą malinowo-pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 13.02.2012 13:06
pyszny deser
Joanna67 20.05.2011 16:33
super
rosik93 07.11.2010 09:20
Fajna nazwa
suzana 07.11.2010 09:13
Mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat