Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pazurek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 1/2 szk
margaryny 300 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 szt
białko 3 szt
cukier 3/4 szk
cukier wanilinowy 2 opakowania
masa
masło 300 gramów
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pazurek

Ciasto :
Zagnieść ciasto, schłodzić przez 1 godz. Podzielić na 3 części

Beza:
Ubić białka na sztywna piane dodać stopniowo cukier i cukier waniliowy.
Schłodzone i podzielone ciasto rozwałkować na wielkość blaszki i wierzch każdego z placków posmarować przygotowaną beza. Piec 1 temp 180*C na złoty kolor.
Po ostygnięciu placków przygotować masę do przełożenia.


MASA:
Puszkę masy kajmakowe utrzeć mikserem z masłem i tak przygotowaną masą przekładać placki.
Wierzch ciasta posmarować lekko masą. Można posypać płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.01.2014 12:59
świetny ten pazurek
Ewelina38 14.11.2013 08:55
wygląda na bardzo smaczne ciacho :)
barbara11561 14.04.2013 20:50
pyszniutkie ciacho
fotoviderek 09.04.2013 09:11
Ciasto z kajmakiem zawsze jest pyszne :)
Andrzej8 07.04.2013 14:03
fajny ten pazurek
Megg 05.04.2013 12:48
przepyszne ciacho!!!
halina17 05.04.2013 12:20
Dobre ciasto.
Magda24 05.04.2013 12:13
ciekawa nazwa, a ciasto wygląda pysznie
Renataj 05.04.2013 12:09
Przypuszczam, że bardzo słodkie - czyli w sam raz do małej czarnej bez cukru.
katarzynagotuje 05.04.2013 11:52
wygląda bardzo słodko;)
reniatka 05.04.2013 11:22
fajowe to ciasto
Rafał3 05.04.2013 10:42
pyszne polecam
Boska_Agatka 05.04.2013 10:39
palce lizać smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak