Pasztet z zielonymi groszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    10 szt
  • jajko

    2 szt
  • pieczarki

    50 dag
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty starty

    15 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • masło

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić delikatnie na maśle.
Krok 2 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Pieczarki oczyścić , obrać i drobno posikać .
Krok 3 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Do zeszklonej cebulki dodać pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje. Studzimy
Krok 4 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Jajka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać starty ser.
Krok 5 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Następnie dodać ostygnięte pieczarki i odcedzony groszek.
Krok 6 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Na końcu dodać majonez , śmietanę wymieszać i dodać jajka i doprawić do smaku.
Krok 7 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Krok 8 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
Masę przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 60 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 09.07.2015 18:37
wygląda świetnie!
Krzysztof15 09.07.2015 10:45
super pasztecik
irenka 08.07.2015 20:44
fajny przepis,na pewno smaczny pasztet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat