Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z soczewicy i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 2 szkl
filet z indyka 400 gram
marchew 1 szt
cebula 1 szt
jajko 3 szt
pieczarki 3 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majeranek
tymianek
oliwa
żurawina suszona 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z soczewicy i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Soczewicę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Filet z indyka oczyszczamy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Studzimy i mielimy w maszynce.
Krok 1 - Pasztet z soczewicy i pieczarkami foto
2
Na oliwie podsmażamy startą marchewkę na tarce, pokrojone pieczarki i cebulę
Krok 2 - Pasztet z soczewicy i pieczarkami foto
3
Podsmażone produkty dodajemy do masy z soczewicy i indyka, dodajemy jajka i przyprawy i dobrze wyrabiamy.
Krok 3 - Pasztet z soczewicy i pieczarkami foto
4
Masę wkładamy do foremek, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i żurawiną.
Krok 4 - Pasztet z soczewicy i pieczarkami foto
5
Pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Studzimy i pałaszujemy :)
Inspiracją do zrobienia tej pyszności była Konczi :)
Krok 5 - Pasztet z soczewicy i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.06.2016 06:54
pyszny pasztet
Konczi 01.04.2016 11:23
uwielbiam takie pasztety !!! pycha !!!
Róża1 31.03.2016 21:47
świetny przepis !!!!!!!!!!!
Bernadeta1 31.03.2016 20:04
bardzo smaczny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak