Pasztet z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    2 sztuki
  • cebula

    4 sztuki
  • grzyby suszone

    7 sztuk
  • margaryna

    1 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selery ugotować do miękkości, grzyby moczymy w 3/4 szklanki wody. Selery, grzyby, cebulę mielimy , dodajemy wodę z grzybów, margarynę, kostki rosołowe i dajemy na mały ogień aby się wszystko rozpuściło. Chwilę poddusić i doprawić do smaku. Kiedy przestygnie dodać jajko i bułkę. Piec w aluminiowych wąskich foremkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat