Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z selera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1,5 kg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
masło 1 kostka
woda 1 szklanka
jajko 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Bulion grzybowy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z selera

Sposób wykonania:
Seler starkować na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać , pokroić w drobną kosteczkę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, kostki grzybowe, masło, szklankę wody. Zagotować. - gotować przez godzinę. Wystudzić.Do zimnej masy wbić 6 jaj i wsypać bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do keksówki( wymiary 35 x 10). Piec w piekarniku przez 1 godz. w temperaturze 150 stopni, następnie zwiększyć do 180 stopni i piec jeszcze przez 30 minut.
Autor: PATI197799 o 07:45 2 komentarze:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dziadek RomanR 10.04.2013 21:18
Witajcie-świetny przepis-zrobiłem w/g wskazań i oczywiście jak każdy szanujący się kucharz dorzuciłem coś od siebie (majeranek)myślałem również o kolendrze ale niestety zabrakło w moim królestwie(następnym razem spróbuję)jeszce raz-ŚWIETNY PRZEPIS
Janina 05.04.2013 16:47
Bardzo smaczne i ciekawy przepis
Mira85 05.04.2013 16:16
bardzo fajny przepis
Zuzelka 05.04.2013 15:57
Uwielbiam pasztet z selera. Co prawda trochę inaczej go robię, ale smak pewnie wychodzi podobny, jest pyszny i zdrowy :)
Marta11 05.04.2013 15:40
ciekawy przepisz moze byc dobre;)
Marcin9 05.04.2013 15:02
całkiem ciekawy przepis :)
Megg 05.04.2013 14:57
super wegetariański pasztecik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak