Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 50 dag
łosoś wędzony plastry 30 dag
masło 3 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
kawior 1/2 puszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z łososia

Łososia ugotować na parze, po ostygnięciu rozdrobić widelcem. Ubić śmietanę, połączyć z obydwoma rodzajami łososia i częścią kawioru. Wszystko delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do salaterki i posypać resztą kawioru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak