Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 2 kg
boczek 0,5 kg
Wątróba (z kurczaka) 0,5 kg
łopatka bez kości 0,5 kg
wywar warzywny 2 l
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bułka czerstwa 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z królika

Mięso należy pokroić i odgotować w wywarze rosołowym. Wszystkie mięsa po zagotowaniu przemielić. W wywarze namoczyć 3 czerstwe bułki i zmielić razem z mięsem. Farsz przyprawić ok 1/2 opakowania gałki muszkatołowej solą i pieprzem. Formować pasztety. Jeżeli farsz jest zbyt suchy można dodać trochę wywaru żeby był lepki. Do uformowanych pasztetów wkładać po kilka liści laurowych. Pasztety owinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 140 stopni przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 23.03.2013 21:40
domowy pasztet najlepszy a z królika musi być pyszny
Megg 23.03.2013 17:05
uwielbiam takie pasztety, pycha!!!
Monika58 22.03.2013 22:29
bardzo smaczny z gałką muszkatołową
Magda24 22.03.2013 22:26
pyszne jest mięso z królika, więc i pasztet jest wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak