Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królika

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1,6 kg
słonina 50 dkg
wątroba 70 dkg
jajko 5 sztuk
bułki 4 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuk
seler 0,25 sztuki
jałowiec 1 łyżka
ziele ang 5 ziarenek
piperz 5 ziarenek
czosnek 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 do smaku
pieprz mielony 1 do smaku
sól 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królika

Mięso gotuję z przyprawami ( oprócz gałki muszk.) i warzywami do miękkości , osobno gotuje wątrobę ze słoniną , dodaję tylko kucharka . kiedy ugotowane wybieram mięso i odstawiam do ostudzenia , to samo robię z wątrobą i słoniną . wywar przecedzam i odlewam trochę jednego i drugiego , i moczę w nim bułkę wystudzone mięso , wątrobę ,słoninę i namoczoną odciśnietą bułkę , mielę , dodaję jajka i pzyprawiam gałką , solą i pieprzem . nakładam do foremek ( można piec w blaszce) i piekę około 1,5 godz w 180 stopni C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 03.10.2012 09:23
ale bym zjadła kanapeczkę z takim pasztecikiem;) mm:)
kasiaw 02.10.2012 20:41
puszny pasztecik
owca441 02.10.2012 20:15
bardzo lubię
treonina 02.10.2012 19:39
sporo roboty ale efekt znakomity!
Kekerboom 02.10.2012 18:30
super
Sylwia26 02.10.2012 18:13
Apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak