Pasztet z królika

Pasztet z królika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1,6 kg
  • słonina

    50 dkg
  • wątroba

    70 dkg
  • jajko

    5 sztuk
  • bułki

    4 sztuk
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuk
  • seler

    0,25 sztuki
  • jałowiec

    1 łyżka
  • ziele ang

    5 ziarenek
  • piperz

    5 ziarenek
  • czosnek

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 do smaku
  • pieprz mielony

    1 do smaku
  • sól

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso gotuję z przyprawami ( oprócz gałki muszk.) i warzywami do miękkości , osobno gotuje wątrobę ze słoniną , dodaję tylko kucharka . kiedy ugotowane wybieram mięso i odstawiam do ostudzenia , to samo robię z wątrobą i słoniną . wywar przecedzam i odlewam trochę jednego i drugiego , i moczę w nim bułkę wystudzone mięso , wątrobę ,słoninę i namoczoną odciśnietą bułkę , mielę , dodaję jajka i pzyprawiam gałką , solą i pieprzem . nakładam do foremek ( można piec w blaszce) i piekę około 1,5 godz w 180 stopni C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 03.10.2012 09:23
ale bym zjadła kanapeczkę z takim pasztecikiem;) mm:)
kasiaw 02.10.2012 20:41
puszny pasztecik
owca441 02.10.2012 20:15
bardzo lubię
treonina 02.10.2012 19:39
sporo roboty ale efekt znakomity!
Kekerboom 02.10.2012 18:30
super
Sylwia26 02.10.2012 18:13
Apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat