Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jajek i pieczarek

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 13
pieczarki 250 g
cebula 2-3
ser żółty 250 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
śmietana gęsta 1/2 szklanki
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jajek i pieczarek

Przepis znalazłam na stronie Olgi Smile...coś innego a jakie dobre...mmm :)

10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Ser żółty i jajka zetrzeć na tarce (duże oczka).
Pieczarki oraz cebulę oczyścić. Zetrzeć również na tarce (duże oczka) i usmażyć na łyżce oleju.
W wysokim (dużym) naczyniu mieszam, jajka na twardo, ser żółty, pieczarki z cebulką, posiekaną natkę, śmietanę, bułkę tartą, jajka surowe (3 sztuki); doprawiam do smaku.
Powstałą masę przekładam do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu, kroimy w plastry i podajemy z sosem tatarskim, chrzanem etc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 30.09.2013 19:49
wyśmienity pasztet!
sylwia_mc 30.09.2013 11:59
bardzo fajny przepis, warto wypróbować
halina17 30.09.2013 11:26
Jak dla mnie pyszny pasztet.
Aida 30.09.2013 10:54
trzeba upiec bo naprawdę smaczna potrawa :)
Konczi 30.09.2013 10:48
podoba mi sie ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak