Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z Grzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 180 g
czerstwe bułki 5 sztuk
cebula 5 sztuk
masło 180 g
mąka 3 łyżki
jajko 12 sztuk
gęsta śmietana 375 ml
Koperek suszony Prymat 4 łyżki
pietruszka 3 lyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z Grzybków

Grzyby wymyć ,namoczyć na 12 godzin, ugotować w tej samej wodzie w której grzybki się moczyły. Bułki namoczyć w wywarze grzybowym. Cebulę obrać i posiekać razem z ugotowanymi grzybami i odciśniętą bułką, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Do miski wbić żółtka ,dodać przesmażone ,śmietanę , mąkę koperek , pietruszkę sól i pieprz. Wymieszać ,formę wysmarować masłem. Białka ubić i po łyżeczce dodawać do masy grzybowej mieszając. Przełożyć do nasmarowanej formy i wstawić do kąpieli wodnej w wcześniej rozgrzanym piekarniku do 180 stopni pieczemy w 1.5 godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.01.2013 15:08
super
EWI 06.01.2013 17:50
mniam
cooleczka 06.01.2013 15:31
jadłam kiedyś coś podobnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak