Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy z kurczakiem
Kroki postępowania
Ugotowaną pierś z kurczaka rozdrabniamy i blendujemy (można zmielić lub użyć malaksera)
soczewica czerwona | 2,5 szklanki |
pierś z kurczaka | 500 g |
marchewka | 3-4 szt - średnie |
cebula czerwona | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
jajko | 2 szt |
sól i pieprz | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | |
Papryka ostra mielona Prymat | |
majeranek | 1 łyżka |
olej rzepakowy | |
żurawina suszona |
tłuszcz do formy | |
mąka pszenna | 4-5 łyżek lub bułka tarta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: