Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 2 szklanki
marchew 6 szt
mąka kukurydziana 4 łyżki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
kminek Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 ząbek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki

Kroki postępowania

1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki foto
2
Soczewicę dokładnie wypłukać, a następnie wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 7 minut. Odcedzić i przełożyć do miski.
Krok 2 - Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki foto
3
Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić marchewkę i podsmażyć przez chwilę. Dodać przyprawy, sok z cytryny i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić pod przykryciem przez 15 minut.
Krok 3 - Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki foto
4
Przełożyć zawartość patelni do soczewicy. Dodać mąkę kukurydzianą i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki foto
5
Przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego :)
Krok 5 - Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.02.2017 19:43
warto zrobić
Wafelek2601 08.02.2017 19:20
Pysznie wygląda
Edith85 08.02.2017 18:33
Uwielbiam:)
Beatris 08.02.2017 18:09
Ciekawy pasztet, z pewnością pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak