Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet serowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 4 lyzki
mąka 3 łyżki
mleko 500 ml
jajko 4
ser żółty 250 g
parmezan starty 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet serowy

Podsmaż mąke z oliwą,wlej mleko i gotuj -mieszaj az sos zgęstnieje.Zestaw z ognia,zetrzyj ser i dodaj do sosu wraz z bulką tartą i parmezanem,wymieszaj i dopraw.Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia,wylej masę wierzch wyrównaj i piecz 1 h w 180 stopniach.Keksówke wstaw do jakiegoś naczynia do połowy napełnionego wodą. w razie potrzeby w trakcie pieczenia dolej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 31.10.2014 13:31
Pycha polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak