Pasztet rybny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karaś

    1/2 kg
  • koperek

    1/2 pęczek
  • groszek zielony

    1/2 szklanka
  • jaja

    4 sztuki
  • masło

    1 łyzka
  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • bułka czerstwa

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. 2 jajka gotujemy na twardo, czosnek siekamy. Rybę miksujemy, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku. Keksówkę smarujemy masłem posypujemy bułką tartą i przekładamy mase rybną. W środek wkładamy 2 ygotowane jajka, groszek. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat