Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

PASZTET JARZYNOWY

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak
250 gram
groszek zielony
125 gram
kalafior
400 gram
marchew
150 gram
masło
3/4 łyżki
białko
3 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
jajko
8 sztuk
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat
kaszka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET JARZYNOWY

Groszek, posiekaną marchew oraz pocięty na elementy kalafior ugotować razem w małej ilości wody. Jajka ugotować na twardo, obrać.
Warzywa po ugotowaniu odcedzić, kalafiory wyjąć i przecisnąć przez sitko, następnie posolić, popieprzyć.
Gałkę muszkatołową zmielić i dodać do kalafiora.
Białką oraz kaszę manną dodać do kalafiora i całość bardzo starannie wymieszać. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne, dno naczynia wyłożyć szpinakiem, następnie kolejno kłaść masę kalafiorową, marchewkę, groszek, a na wierzch resztę szpinaku.
Całość przykryć folią aluminiową.
Naczynie postawić na blachę, nalać na blachę trochę wody. Tak przygotowane wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni prze ok. 45 minut.
Po tym czasie potrawę wyjąć i pokroić na plastry grubości 1cm.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 08.02.2013 13:42
smacznie i zdrowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak