Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

jajka ugotowane na twardo 8
jajko 2
śmietana 1/2 szklanki, gęsta
żółty ser starty 100 g
pieczarki 200 g
cebula duża

Przyprawy i dodatki

sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY

Pieczarki obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach.
Cebulę siekam, podsmażam wraz z pieczarkami na maśle.
Jajka kroję na mniejsze kawałki, miksuję blenderem.
Dodaję warzywa, surowe jajka, ser żółty, przyprawy i śmietanę, mieszam. Przekładam do formy, pieczę około 35-40 minut w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 18.06.2017 19:38
Świetny pomysł na bezmięsny pasztet.
Konczi 17.06.2017 18:42
pyszna propozycja
dodi 17.06.2017 15:28
musi być pyszny
mysza75 17.06.2017 11:58
jaki dobry pasztet
IZABELA29 17.06.2017 11:47
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak