pasztet grzybowy w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • grzyby

    1 kg
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • boczek

    8 plasterków
  • por

    1 szt
  • mąka

    3 łyż
  • ser żółty

    10 dkg
  • olej

    3 łyz
  • masło

    3 łyż
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grzyby oczyścic i dusić z pokrojonym porem z masłem i olejem oprószyć. Ostudzic i wymieszać z serem i kajkami doprawić do smaku. Mięso pokroić w kawałki i zrumienic na oleju, zawinac w boczek. ciasto rozkroić przekroić Jeden płat ułożyć na blasze wyłożyć masę grzybową i piersi z kurczaka a na to jeszcze raz grzyby. Przykryć pozostałym ciastem, docisnąc brzegi. Wierzch posmarowac jajkiem. Piec 40 min w tem 200 C

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 17.12.2013 15:55
musi pysznie smakowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat