Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

Pasztet drobiowy alla keks z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kaczka

    1 skrzydło (z rosołu)
  • indyk

    1 szyja (z rosołu )
  • papryka czerwona

    1 sztuka (mała)
  • jajka

    3 szt. (ugotowane na twardo)
  • sól

    1 łyżeczka
  • jajko surowe

    1 sztuka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • bułka namoczona w mleku

    1 duża

Przyprawa do pasztetu - 1 łyżka

  • gałka muszkatołowa mielona

  • gorczyca

  • owoc jałowca

  • kolendra

  • kminek mielony

  • papryka słodka mielona

  • imbir mielony

  • liść laurowy

  • pieprz

  • sól

  • marchew

  • majeranek

  • szałwia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso oddziel od kości. Z bułki odciśnij nadmiar wody

2. Do malaksera dodaj mięso, paprykę pokrojoną w większą kostkę. Przyprawy , surowe jajko, oraz bułkę. Całość miksuj około 2 minuty

3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę. Jajka dodaj do mięsa i wymieszaj.

4. Masę mięsna przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i piecz około 40 minut
NaOkruszku
Surowa marchew użyta do przyprawy do pasztetu musi być suszona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

05.02.2018 20:23
bardzo apetycznie

Ola1984

05.02.2018 17:34
Pysznie się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat