Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet drobiowo-cukiniowy...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1 kg
cukinia 1 duża
jajko 2 sztuki
bułka czerstwa 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koperek 1 pęczek
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet drobiowo-cukiniowy...

cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, posolić i po 30 minutach dobrze odcisnąć nadmiar wody, bułki namoczyć w wodzie i dobrze namoczone odcisnąć z wody

tartej bułki wsypać niepełną szklankę, resztę zostawić do posypania wierzchu pasztetu, wszystkie składniki dokładnie wyrobić na kleistą masę

keksówka 25 cm wysmarowana olejem, do keksówki włożyć masę i dobrze ubić w formie

wierzch pasztetu ponacinać nożem na skos, posypać tartą bułką, piec w 180 C około 60 minut, pasztet wyjąć z formy całkiem zimny

pasztet jest smaczny, delikatny................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 30.04.2016 10:59
robiłam z cukinią ale nigdy nie dodawałam mięska
Róża1 29.04.2016 23:33
Super przepis na pyszny pasztecik :-)
MAR3STA 29.04.2016 19:58
Pyszny pasztet
Bernadeta1 29.04.2016 17:54
bardzo taki lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak