Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
otręby owsiane
2 szkl. -
jajko
3 duże -
Koperek suszony Prymat
1 łyżeczka -
chili płatki
do smaku -
jajko
3 -
siemię lniane
2-3 łyżki -
kasza manna
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
ser żółty
150 g -
papryka żółta
1 mała -
papryka czerwona
1 mała -
cebula czerwona
1 -
olej
50 ml -
Kucharek
1 łyżka -
czosnek
3 ząbki -
cukinia
2 po 30cm -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka -
Kminek mielony Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Pasztet cukiniowo-owsiany
Kroki postępowania

Do startej cukinii wbić jajka.





Pozostawić w foremce do przestygnięcia.
Pasztet krojony na ciepło rozsypuje się, ale jest bardzo smaczny :)
Najbardziej stabilny robi się po schłodzeniu w lodówce.
Komentarze (9)