paszteciki z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    2 łyżki
  • żółtko jajek

    2 sztuki
  • woda

    2 łyżki
  • ser biały

    4 łyżki
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • piana z białka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przesiane mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Palcami wcierać masło. Żółtka połączyć z wodą i wlać do mąki z masłem. Szybko wymieszać na jednolitą masę, w razie potrzeby dodać trochę więcej wody (1-2 łyżeczki).Połączyć dokładnie biały ser i śmietanę, sól, chili lub paprykę, delikatnie wymieszać z pianą z białka.Ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką krążki, nakładać nadzienie łyżeczką, zlepiać jak pierogi. Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor lub piec w gorącym piekarniku przez 10-12 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat