Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
woda 2 łyżki
ser biały 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
piana z białka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z serem

Przesiane mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Palcami wcierać masło. Żółtka połączyć z wodą i wlać do mąki z masłem. Szybko wymieszać na jednolitą masę, w razie potrzeby dodać trochę więcej wody (1-2 łyżeczki).Połączyć dokładnie biały ser i śmietanę, sól, chili lub paprykę, delikatnie wymieszać z pianą z białka.Ciasto cienko rozwałkować, wykroić szklanką krążki, nakładać nadzienie łyżeczką, zlepiać jak pierogi. Smażyć w mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor lub piec w gorącym piekarniku przez 10-12 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak