Paszteciki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    3 szkl.
  • kwaśna śmietana

    1 szkl.
  • masło

    200 g
  • żółtka

    2 szt
  • sól do smaku

  • Farsz:

  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • ponadto :

  • jajko

    1 roztrzepane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić ,zetrzeć na wiórki. Cebulę drobno pokroić, wszystko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,doprawić i wystudzić.

Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować pasek o szerokości 10 cm, nałożyć farsz, zrolować i ciąć na 3 cm kawałki. Paszteciki przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 180 st. przez 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 13.12.2013 21:01
pyszne sa... naprawde..
malaczarna23 10.10.2013 17:50
wspaniałe paszteciki :)
Michał2 08.10.2013 22:29
smaczne mniam
Czarnula87 08.10.2013 20:34
z chęcią bym zjadła
adelajda 08.10.2013 18:16
do barszczyku super
6zer 08.10.2013 17:43
smaczne, uwielbiam takie dania
kokoszka 08.10.2013 16:58
super paszteciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat