Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
3 szkl. -
kwaśna śmietana
1 szkl. -
masło
200 g -
żółtko jajek
2 szt -
sól do smaku
-
Farsz:
-
pieczarki
1 kg -
cebula
2 szt -
sól do smaku
-
pieprz
-
olej
2 łyżki -
ponadto :
-
jajko
1 roztrzepane
Sposób przygotowania
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować pasek o szerokości 10 cm, nałożyć farsz, zrolować i ciąć na 3 cm kawałki. Paszteciki przed pieczeniem posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 180 st. przez 20 minut.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się