Paszteciki z mięskiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto naleśnikowe

  • cebula

  • majeranek

  • tymianek

  • sól,pieprz kolorowy

  • mięso wieprzowe

    ok40-50dag
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować,odstawić do wystygnięcia i zmielić w maszynce.Dodać do niego zeszkloną cebulę i doprawić do smaku resztą składników.Z ciasta naleśnikowego usmażyć kilka porcji,na środek naleśników kłaść farsz,zwijać w krokiety.Moczyć w jajku i bułce,smażyć na oleju;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 13.10.2011 11:08
super
jolajka 01.07.2011 09:45
to chyba bardziej krokiety, ale i tak pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat